Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  hov velsen - vrijdag 9 oktober  
 
> Nieuws rondom aanleg busbaan HOV Velsen
> Onderdoorgang spoor van start
> Werkzaamheden op oude spoorbaan
> Start verwijderen groen
> Herinrichting Lange Nieuwstraat
> Veel gestelde vragen
 
 
Nieuws rondom aanleg busbaan HOV Velsen

Komende tijd wordt er gewerkt aan de Hoogwaardig Openbaar Vervoer verbinding tussen IJmuiden en Haarlem, HOV Velsen. Een belangrijke schakel in het regionale HOV-netwerk. In deze nieuwsbrief geven we u meer informatie over de verschillende deelprojecten. Mocht u na het lezen van de nieuwsbrief nog vragen hebben dan kunt u deze mailen naar hovvelsen@noord-holland.nl. Het project HOV Velsen is een gezamenlijk project van de provincie Noord-Holland en de gemeente Velsen. Meer informatie volgt via www.hovvelsen.nl.

 
 
 
Onderdoorgang spoor van start
In november 2015 gaan de werkzaamheden rondom de bouw van de onderdoorgang (spoorlijn Haarlem-Beverwijk) van start. Daarnaast komt er binnenkort een informatiebord in het weiland te staan. Deze is zichtbaar vanaf de Santpoortse Dreef. De Koninklijke BAM Groep N.V. gaat namens provincie Noord-Holland en ProRail het werk uitvoeren. Bij vragen kunt u contact opnemen met BAM, telefoonnummer: 088 - 400 80 89.
 
 
Werkzaamheden op oude spoorbaan
In week 43 (vanaf 19 oktober 2015) gaat aannemer Heijmans beginnen met werkzaamheden op de oude spoorbaan. Heijmans zal onder andere starten met het graven van proefsleuven, het verwijderen van het eerste groen, het inmeten van het werkterrein en het uitvoeren van bodemonderzoek. Vanaf maandag 19 oktober is de oude spoorbaan niet meer toegankelijk voor fietsers en/of wandelaars. Het werkterrein wordt zoveel mogelijk afgezet met bouwhekken. Voor vragen kunt u contact opnemen met Heijmans, telefoonnummer: 073 - 543 53 53.
 
 
 
 
Start verwijderen groen

Om plaats te maken voor de nieuwe busbaan, start Heijmans in de week van 19 oktober 2015 met het verwijderen van groen tussen de Zeeweg en de spoorwegonderdoorgang. Toch betekent dit niet dat er binnenkort zomaar ondoordacht allerlei bomen en struiken uit de grond worden getrokken. Het bedrijf probeert zoveel mogelijk natuur te behouden.

Lees het volledige artikel
 
 
Herinrichting Lange Nieuwstraat

Op 14 september 2015 is de reconstructie van de Lange Nieuwstraat gestart. De werkzaamheden (fase 1 tot en met 5) duren tot februari 2017. Daarna start het werk bij het Velserduinplein achter de HEMA tot de zomer 2017. Op de Facebook pagina van de gemeente Velsen is een korte impressie te vinden van de start van de werkzaamheden. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u een mail sturen naar langenieuwstraat@bamwegen.nl

Lees verder
 
 
 
Veel gestelde vragen

Op de website www.hovvelsen.nl vindt u veel gestelde vragen over HOV Velsen. Mocht uw vraag er niet bij staan dan kunt u contact opnemen met:

  • Provincie Noord-Holland - servicepunt Beheer en Uitvoering - 0800-0200 600
  • Deelproject 4: Koninklijke BAM Groep N.V. - 0800 - 1234567
  • Deelproject 5: Heijmans Wegen B.V. - 073 - 543 53 53
  • of een mail sturen naar hovvelsen@noord-holland.nl 
 
 
 
 
Colofon

HOV Velsen is een gezamenlijk project van de provincie Noord-Holland en de gemeente Velsen.

> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen
 
twitter Twitter