Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Vernieuwen Wilhelminasluis - vrijdag 13 november  
 
> Sluishoofden krijgen vorm
> Werk aan sluishoofden in volle gang
> Wat gebeurt er achter de schermen?
> Sluishoofden onder de loep
 
 
Sluishoofden krijgen vorm
Welkom bij de nieuwsbrief over het vernieuwen van de Wilhelminasluis. In deze uitgave leest u over het werk aan de sluishoofden en vertelt projectmanager Ronald Visser wat er achter de schermen gebeurt. Ook nemen we de sluishoofden onder de loep: de sluisplateaus worden straks openbaar toegankelijke plekken waar u lekker over de Zaan of Voorzaan kunt uitkijken.
 
 
 
Werk aan sluishoofden in volle gang

‘Indrukwekkend om van dichtbij te zien’, zo reageerden de meeste buurtbewoners die onlangs kwamen kijken bij het intrillen van de damwandschermen tussen de sluishoofden. Afgelopen periode zijn meer werkzaamheden uitgevoerd. Het werk aan de sluishoofden is sinds deze zomer in volle gang. Kijk met ons terug op de werkzaamheden van afgelopen periode en blik mee vooruit tot begin 2016.

Lees verder
De damwanden vormen een ondergronds kwelscherm
 
 
 
Aan de Voorzaanzijde West zijn de wanden van het sluishoofd al gestort en ontkist.
Wat gebeurt er achter de schermen?

Interview met Ronald Visser

De nieuwe Wilhelminasluis moet weer 100 jaar mee kunnen. Het ontwerp voor de nieuwe sluis moest onlangs terug naar de tekentafel. De constructie van de sluiskolk grenzend aan het Zaangemaal bleek complexer dan gedacht. Waardoor is deze kadeconstructie zo complex en wat verandert er in het nieuwe ontwerp?

Lees verder
 
 
 
Sluishoofden onder de loep
De sluishoofden worden straks openbaar toegankelijke plekken waar je lekker over de Zaan of Voorzaan kunt uitkijken. De aannemer werkt eerst aan de constructie; het afbouwen (mooi maken) komt later. Uit welke onderdelen bestaat een sluishoofd en hoe zorgen we ervoor dat een sluishoofd bestand is tegen aanvaring van vol beladen schepen van 110x11,40 meter? Lees verder
De opbouw van het sluishoofd
 
 
 
Colofon
Nieuwsbrief vernieuwen Wilhelminasluis is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.
> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen
 
twitter Twitter