Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Vernieuwen Wilhelminasluis - vrijdag 6 maart  
 
> Focus op ontwerp, uitvoering opgeschort
> Tijdcapsule: stuur voor 1 juli a.s. een bericht naar de toekomst!
> Rondleidingen iedere woensdag
> Sluislezing ‘droge voeten in Noord-Holland’
> Informatiecentrum Vaart in de Zaan
 
 
 
Focus op ontwerp, uitvoering opgeschort

Tot de zomer ligt de focus bij de Wilhelminasluis op het uitwerken van een robuust ontwerp van de sluiskolk. De uitvoeringswerkzaamheden worden daarom opgeschort. De verwachting is dat de uitvoeringswerkzaamheden na Sail Amsterdam 2015 weer worden opgestart.

Lees verder
 
 
 
Tijdcapsule: stuur voor 1 juli a.s. een bericht naar de toekomst!

Schrijf zelf geschiedenis en bedenk alleen of samen een unieke inzending voor de tijdcapsule van de Wilhelminasluis. Jouw boodschap voor de stadgenoten van de volgende eeuw.

Lees verder
 
 
 
Rondleidingen iedere woensdag

Vanaf maart zijn de rondleidingen bij de sluis niet op dinsdag, maar iedere woensdag van 15.30 tot 16.30 uur. Mark Markies, bewoner aan het Skagerrak liep mee en kreeg een actuele inkijk op het verloop van het project: “Dan merk je pas hoe complex de opgave is en hoeveel werk erachter zit. ”

Lees verder
 
 
 
Sluislezing ‘droge voeten in Noord-Holland’

Veilig wonen onder zeeniveau is niet vanzelfsprekend. Noord-Holland is aan drie kanten omgeven door water. De zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Daarmee wordt het werk van de waterschappen steeds belangrijker! Hoe houden wij droge voeten? Daarover gaat de sluislezing op 28 april aanstaande.

Lees verder
 
 
 
Informatiecentrum Vaart in de Zaan

In het Informatiecentrum  Vaart in de Zaan aan de Zuiddijk 39 kunt u terecht voor alle informatie over de projecten ‘Vernieuwen Wilhelminasluis’ en ‘Nieuwe Zaanbrug’ en het programma ‘Vaart in de Zaan!’ in algemene zin.

Lees verder
 
 
 
Colofon
Nieuwsbrief vernieuwen Wilhelminasluis is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.
> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen