Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Nieuwe Zaanbrug - vrijdag 10 juni  
 
> Nieuwsbrief Nieuwe Zaanbrug
> Gemeenten akkoord met plannen
> Verkeersmaatregelen tijdens de bouwfase
> Optimaal plannen
> Mijn Zaanbrug
> Partners
 
 
Nieuwsbrief Nieuwe Zaanbrug

De provincie Noord-Holland informeert u via deze digitale nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom het vernieuwen van de Zaanbrug. Onlangs zijn het Voorontwerp van de nieuwe Zaanbrug en het uitvoeringsplan voor de tijdelijke verkeersmaatregelen vastgesteld door de gemeenten Wormerland en Zaanstad. In deze nieuwsbrief leest u meer.

 
 
 
Gemeenten akkoord met plannen

De gemeenten Zaanstad en Wormerland hebben ingestemd met het Voorontwerp voor de Zaanbrug en het Uitvoeringsplan voor de verkeersmaatregelen tijdens de bouwfase. Het Voorontwerp is de technische uitwerking van het schetsontwerp. Dit werd in mei vorig jaar in de Stoomhal gepresenteerd door architect Joris Smits van RoyalHaskoningDHV en positief ontvangen. Het ingetogen en ranke ontwerp voor de nieuwe Zaanbrug is in het Voorontwerp onaangetast gebleven. 

Lees verder
Voorontwerp nieuwe Zaanbrug.
 
 
 
Verkeersmaatregelen tijdens de bouwfase

Vóór de sloop van de bestaande Zaanbrug worden maatregelen genomen om het verkeer in goede banen te leiden. Het uitvoeringsplan voor deze verkeersmaatregelen is gelijktijdig met het Voorontwerp voor de nieuwe Zaanbrug vastgesteld. De maatregelen zijn ongewijzigd ten opzichte van de eerdere plannen. 

Lees verder
 
 
Optimaal plannen

Het jaar 2016 staat in het teken van de aanbesteding van het werk. Medio 2017 wordt de marktpartij naar verwachting gekozen. Vanaf dat moment kan de uitvoeringsfase starten.

Voor de planning is het van belang dat de uitvoeringswerkzaamheden aan de Zaanbrug zijn afgestemd op andere werkzaamheden in de omgeving. Denk aan het vernieuwen van de Beatrixbrug bij Westknollendam en de bruggen bij Krommenie (N203). De definitieve planning hangt hiermee samen om een goede bereikbaarheid en doorstroming op belangrijke wegen in de omgeving te garanderen.
 
 
Mijn Zaanbrug

Het moment dat afscheid genomen moet worden van de bestaande Zaanbrug komt dichterbij. Met de campagne ‘Mijn Zaanbrug’ hebben veel bewoners meegedacht over de uitstraling van de nieuwe Zaanbrug. De komende tijd gaan we onder deze noemer een nieuw initiatief starten. We zijn benieuwd wat de Zaanbrug voor u betekent. Is het gewoon een brug waar u gebruik van maakt als verkeersdeelnemer of heeft u er speciale herinneringen aan. Met uw verhalen willen we de geschiedenis van de Zaanbrug en haar voorgangers opnieuw laten vertellen. In een volgende nieuwsbrief meer hierover.
Wilt u nu al een speciale herinnering aan de Zaanbrug delen met de lezers? U kunt uw bijdrage sturen naar vaartindezaan@noord-holland.nl.


De Zaanbrug krijgt een nieuw brugdek, 1926.
 
 
 
Partners

De Zaanbrug is gedeeld eigendom van de gemeenten Zaanstad en Wormerland. De provincie voert namens de gemeenten de regie over het vernieuwen van de Zaanbrug. Deze vernieuwing is onderdeel van het programma Vaart in de Zaan! om het vervoer over water te stimuleren. Daarnaast is de Zaanbrug technisch en economisch aan vervanging toe.

 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief Vernieuwen Zaanbrug is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. Redactie: Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.


Contact:

vaartindezaan@noord-holland.nl www.NieuweZaanbrug.nl

> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen
 
twitter Twitter