Nieuwsbrief Wilhelminasluis augustus 2020; Wilhelminasluis krijgt steeds meer vorm
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie
Provincie Noord-Holland
Over het project
Bereikbaarheid wegverkeer
Bereikbaarheid scheepvaart
 
Header Wilhelminasluis
Vernieuwen Wilhelminasluis

De Wilhelminasluis (1903) in de binnenstad van Zaandam wordt vernieuwd. De huidige sluis is verouderd en in slechte staat. De provincie Noord-Holland vervangt de komsluis door een nieuwe moderne schutsluis voor beroeps- en recreatievaart. 

  Lees meer
 
  Wilhelminasluis krijgt steeds meer vorm  
  De afgelopen maanden is aan de Wilhelminasluis veel werk verricht. Een aantal mijlpalen zijn bereikt, zoals de ingebruikname van de Beatrixbrug en Wilhelminabrug. Helaas niet zonder tegenslagen, zoals de plotselinge stremming van de sluis en het nog steeds afgezette fietspad op de Wilhelminabrug. Echter liggen de werkzaamheden op planning en wordt er hard gewerkt aan de afbouw van de sluis en de kades.  
 
  Lees meer
 
  brug 15  
     
 
 
  tempratuur  
  Heijmans werkt door  
  De afgelopen weken zuchtte Nederland onder een hittegolf. Terwijl menigeen met temperaturen van soms wel 35 Celsius naar het strand vluchtte of lekker op vakantie ging, werkte de mannen en vrouwen van Heijmans gewoon door aan het vernieuwen van de Wilhelminasluis.  
 
  Lees meer
 
  winnaars  
  Tijdscapsule geplaatst in sluiswand  
  In juni heeft de provincie een prijsvraag uitgeschreven onder Zaanse schoolkinderen. Het onderwerp: een bericht aan de toekomst, voor in de tijdscapsule die in de Wilhelminasluis inmiddels is ingemetseld. Zo’n 50 kinderen hebben gehoor gegeven aan de oproep.  
 
  Lees meer
 
 
 
  Fietspad op Wilhelminabrug blijft voorlopig afgesloten  
  Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 augustus vinden er werkzaamheden plaats op de Wilhelminabrug in Zaandam. De hekken die het fietspad nu afsluiten worden vervangen door rood/witte blokken.  
 
  Lees meer
 
  hekken 2  
     
 
 
  Vooruitblik  
  De planning van de komende tijd ziet er als volgt uit. De werkzaamheden lopen nog steeds volgens planning. Eind 2020 worden de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis afgerond. Zodra het project is opgeleverd, heeft de aannemer nog één jaar een onderhoudscontract.  
 
  Lees meer
 
  planning 3  
     
 
Colofon

Nieuwsbrief vernieuwen Wilhelminasluis is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.
Volg de provincie

www.noord-holland.nl
Afmelden voor deze e-mails Aanmelden voor deze nieuwsbrief